ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BAŞLADI

OSBÜK Akademi tarafından organize sanayi bölgeleri, firmaları ile çalışanlarına yönelik, siber saldırılara karşı hazırlıklı olunmasına katkı sağlamak için eğitimler düzenleniyor.

OSBÜK ile Ernst & Young iş birliğinde Endüstriyel Kontrol Sistemleri Güvenliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim gerçekleştirildi. Teknolojik sistem verimliliğinden yazılım ve kritik altyapıların güvenliğine kadar birçok konuda bilgiler verilen eğitimde, Ernst & Young Türkiye Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Ateş Sünbül, OSBÜK çatısı altında OSB’lere yönelik eğitim vermenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çevrimiçi şekilde iki gün boyunca düzenlenecek eğitimlerin ilk gününde Ernst & Young Türkiye Danışmanlık Bölümü Kıdemli Uzmanı Merve Oral, endüstriyel kontrol sistemleri ile endüstriyel kontrol sistemlerine yönelik saldırıları anlatırken, Türkiye Danışmanlık Bölümü Müdürü Temel Demir de sosyal mühendislik, gözetleyici sistem saldırıları, internet üzerinden yapılan saldırılar ve sınır güvenliği konuları hakkında bilgiler verdi. Eğitimin devamında Türkiye Danışmanlık Bölümü Kıdemli Uzmanı Burak Adıgüzel, yama ve uç nokta koruması, kablosuz ağlar ve sistemlerin güvenlik yönetimi başlıklarındaki konuları anlattı.

Teorik ve uygulamalı örnekler verilen eğitimin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. 

FOTO GALERİ