OSB’LERE YÖNELİK ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

OSBÜK tarafından organize sanayi bölgelerine yönelik TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Çalıştayı düzenlendi. Organize sanayi bölgelerinin yeşil dönüşüm çalışmalarındaki bilgi ve imkanlarını artırmaya katkı sağlayacak çalıştayda, Çevre Yönetim Sistemi Standardı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) eğitmeni Mehtap Sezer Çalıştay’da, “Organize sanayi bölge müdürlüklerinde çevre ile ilgili konularda personelin çeşitli bilgilendirme ve uyarıları yaptığını görebiliyoruz” derken, Çalıştay’ın ilk gününde doküman hazırlık çalışmaları yapıldı.  Sezer ayrıca, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı maddeleri, İlgili Kuruluş Uygulamaları, Riskler, Fırsatlar ile Çevre Boyutlarını anlattı.


İKİ GÜN BOYUNCA DÜZENLENEN ÇALIŞTAY, EĞİTİMLERİN TAMAMLAYICISI OLDU

OSB temsilcilerinin de aktif katılım sağladığı Çalıştay’ın ikinci gününde ise Sezer, Atık Yönetimi, İç Tetkikler ve Düzeltici Faaliyetler gibi farklı konuları anlatırken, katılımcılar kendi OSB’lerindeki uygulamalar hakkında örnekler verdi. OSB’ler’in çevre performansının artırılması ve çevresel sorumluluklarının sürdürebilmesini sağlayabilmek amacıyla başlatılan Çalıştay, geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen eğitimlerin tamamlayıcısı niteliği taşıyor.

OSBÜK ile Türk Standardları Enstitüsü arasında imzalanan “Yeşil Dönüşüm İş Birliği Protokolü” kapsamında, dört gün boyunca TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi eğitimleri düzenlenmişti. OSBÜK Akademi kapsamındaki eğitimlere çevrimiçi olarak 46 OSB’den 81 personel katılmıştı.

FOTO GALERİ