İNSAN KAYNAKLARI VE İŞ GELİŞTİRME SÜREÇ PROJESİ’NİN TANITIMI YAPILDI

OSBÜK ile TOBBUYUM tarafından İnsan Kaynakları ve İş Geliştirme Süreç Projesi Tanıtımı Webinarı düzenlendi. OSBÜK Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa R. Türker, TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Akın’ın katıldığı webinarda, İnsan Kaynakları ve İş Geliştirme Süreç Projesi’nin detayları anlatıldı.

Webinarın açılışında, OSBÜK’ün OSB’ler ile sanayi sektörünü destekleyici faaliyetleri aralıksız sürdürdüğünü kaydeden OSBÜK Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa R. Türker, Kuruluş olarak yeni bir çalışma başlattıklarını anlattı. OSBÜK’ün TOBBUYUM ile İnsan Kaynakları ve İş Geliştirme Süreç Projesi’ni hayata geçirdiğini aktaran Türker, “Projede amacımız işçi çalıştıran tüm işverenlere, istihdam süreçlerinde özgün iş sözleşmesi seçenekleri sunarak sağlıklı istihdam sürecini yapılandırmaktır. OSB'lerin ve işletmelerin işleyişinde verimliliği artıracak, hukuki ve cezai sorumluluk paylaşımını sağlıklı kılacak etkin görev tanımları yapabilmek, OSB'lerin ve işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği iç yapılanmasını kurgulamak da yine hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca iş kazası halinde oluşacak hukuki ve cezai sorumluluklarda gerçek sorumlunun tespitini sağlayacak görev dağılımını yapmak ve uyuşmazlıkların yargıya intikal etmeden barışçıl bir çözüme ulaştırılması hususlarında bilgilendirme yapmayı da önceliklerimiz arasında sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel de, projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, OSBÜK’e teşekkür etti. OSB’ler ile katılımcı firmalarının yoğun katılım sağladığı webinarın devamında, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Akın ise, İnsan Kaynakları ve İş Geliştirme Süreç Projesi hakkında bilgiler verdi. 

FOTO GALERİ