BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİNİN İMALAT SANAYİSİNDEKİ YERİ ANLATILDI

OSBÜK, Vodafone Business Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen OSB’lerde Dijital Dönüşüm Programı eğitimleri, OSB’ler ile katılımcı firmaların yoğun katılımı ile sürüyor. Eğitimlerin yedinci haftasında, Blockchain teknolojisi ve bu teknolojinin imalat sanayiinde nasıl kullanılabileceği ayrıntılı şekilde anlatıldı.

OSBÜK Akademi’nin organizasyonunda yapılan eğitimde, Blockchain’in imalat sanayi için önemli bir teknoloji olduğunu ifade eden Yıldız Teknopark Dr. Mehtap Battal, gelecekte bu teknolojinin hayatımızda daha fazla yer alacağını anlattı. “Blockchain, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan dağıtık bir veri tabanıdır” diye konuşan Battal, imalat sanayinde Blockchain teknolojisinin yeri üzerine değerlendirmeler yaptı. Battal ayrıca Blockchain’in dayandığı teknolojiler hakkında da bilgiler verdi.

Battal, imalat sanayisinin tedarik zincirinde, kalite kontrolünde ve ürün geri çağırma süreçlerinin kolaylaştırılmasında Blockchain’in kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

FOTO GALERİ