OSBÜK EGE BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

OSBÜK Ege Bölge Toplantısı Uşak OSB’de gerçekleştirildi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSB başkanları, bölge müdürleri ile sanayicilerin katıldığı toplantıda, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak’taki OSB’lerin sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi.

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, sözlerine TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını lanetleyerek başladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileyen Kütükcü, Türkiye’nin huzuruna, refahına, milli birlik ve beraberliğine kasteden hiçbir terör saldırısının hedefine ulaşamayacağının altını çizdi. Kütükcü, “Türkiye güçlü bir istikrar ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Ülkemizin üretim ordusu OSB camiası olarak bizler de, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, daha güçlü bir Türkiye için daha fazla üretmeye, ülkemizin huzuruna kastedenlere karşı en güçlü cevabı vermeye devam edeceğiz” dedi.


OSBÜK, ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEK

Konuşmasında Uşak’ın Türk sanayisine önemli katkılar verdiğinin altını çizen Kütükcü, Uşak’ın geri dönüşüm, iplik, halı ve deri gibi pek çok alanda Türkiye’nin lideri olduğunu kaydetti.

OSBÜK’ün OSB’lerle sürekli iletişim halinde olduğunu aktaran Kütükcü, “Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’na sadece son 1 yılda OSB’lerimizden 534 talep geldi. Bu taleplerin tamamını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, EPDK, BOTAŞ gibi kurumlarla paylaştık, takibini yaptık, yapıyoruz. Bu toplantının sonucunda da, OSB'lerimizden gelen talepleri alarak, organize sanayi bölgelerimizin dertlerine tercüman olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi'nin sanayide, tarımsal üretimde ve turizmde lokomotif şehirlerin başında geldiğini belirten Kütükcü, bölgedeki 8 ilde toplam 64 organize sanayi bölgesi olduğunu ifade etti. Kütükcü, “Bu OSB’lerimizin hali hazırda 46’sı işletme aşamasında. Ege Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgelerimiz 4.264 fabrikada 333 binin üzerinde insanımıza doğrudan istihdam sağlıyor. Sanayi alanı olarak baktığımızda ise Ege Bölgemiz 18 bin 188 hektar organize sanayi bölgesi alanı ile toplam OSB alanı bakımından İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nin ardından en fazla OSB alanına sahip üçüncü bölgemiz. Ege Bölgemizin yatırım, üretim ve ihracat iştahı tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Bölgedeki OSB’lerimiz, Türkiye genelindeki tüm organize sanayi bölgelerimizin tükettiği elektriğin yüzde 14'ünü tüketiyor. Yine Ege Bölgesi organize sanayi bölgelerimizde son 1 yılda 200 yeni parsel üretime kazandırıldı ve yine son bir yılda 35 bin kişiye yeni istihdam sağlandı. İhracat tarafına baktığımızda ise Ege Bölgemiz geçtiğimiz yıl İzmir, Manisa ve Denizli’nin öncülüğünde 26 milyar dolara ulaşan ihracat ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 12’sini gerçekleştirdi. Ayrıca bölgenin tarımsal üretimi, tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimizin katkısıyla, Türk tarımına, tarımsal sanayimize ve ihracatımıza güç vermeye devam ediyor. Ben bu başarılara imza atan yatırımcılarımızı, yatırımcılarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet götüren değerli başkanlarımı, bölge müdürlerimi ve camiamızın tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARINA ODAKLANACAK

Türkiye Yüzyılı’nın inşa edilmesinde sanayi sektörünün önemini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayicilerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi. İnan konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde teşvik sisteminin güncellenmesi, teşvik sistemine bölgesel kalkınma hamlesinin eklenmesi, şu anda Sanayi Alanları Master Planları gibi hem yatırımların önünü açacak hem de demiryolları, limanlar, ulaşım akslarıyla entegre sanayi alanlarının geliştirilmesi gibi altyapı yatırımlarına da odaklanmak istiyoruz” dedi.


VALİ AKTAŞ: “DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ, DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ”

Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş da TUSAŞ’ın yerli ve milli sanayisinde Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyledi. Hiçbir terör saldırısının ülkenin birlik ve kardeşliğini bozamayacağını ifade eden Aktaş, “Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Dün TUSAŞ tahliye edilirken, oradan çıkan bir mühendisin bağırarak söylediği söz bu: ‘Daha çok çalışacağız, hainlere inat daha çok üreteceğiz.’ Aldığımız mesaj budur. Bunu nasıl yapacağız? Devlet olarak tabi ki sağladığımız olanaklar olacak ama bunu sizlerin özverisi, gayretiyle, sizlerin sermayesi, sizlerin iyi niyetiyle yapacağız. Onun için hepinize içtenlikle kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Burada alınacak kararların, yapılacak değerlendirmelerin kıymetli olacağını biliyorum. İnşallah ülkemizin geleceğine, menfaatine, üretimine, potansiyelini geliştirmesine katkı sunacak değerlendirmeler çıkar ve sonuçlar alırız” şeklinde konuştu.


OSB BAŞKANLARINDAN “SANAYİ ŞEHRİ UŞAK” VURGUSU

Uşak OSB Başkanı Halil Ağaoğlu da, Uşak’ın yatırım ve üretim serüvenini anlattı. Şehirdeki aktif sektörlerin önemine değinen Ağaoğlu konuşmasında, Uşak OSB’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler de vererek, “Yatırımcılarımızın bölgemize olan yoğun talebi üzerine yeni bir bölge sunduk. 3. genişleme alanını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acil kamulaştırma kararıyla ilimize kazandırdık” dedi.

Uşak Deri Karma OSB Başkanı Coşkun Güngör de, Uşak’ın bir sanayi şehri olduğunu söyleyerek, “Uşak geri dönüşümün başkentidir. Diğer sektörlerin atıkları bizim sektörlerimizin hammaddesidir. Bu ilkeyle gerek il ekonomisine gerekse ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Güder, Yönetmelik Değişikliği hakkında bilgilendirmeler yaparken, Türk Standartları Enstitüsü Global A.Ş Sürdürülebilirlik Uzmanı Buse Akkaya da Yeşil Dönüşüm ve Sürdürebilirlik Stratejilerini anlattı.

Toplantı istişare bölümü ile devam etti.


TOPLANTININ TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ.


FOTO GALERİ