“OSB’LERDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SERTİFİKASYON PROGRAMI”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Vodafone Business Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde, OSBÜK Akademi koordinasyonunda “Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı” eğitimlerinin sonuncusu düzenlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hayat Ayar Şentürk’ün verdiği eğitimde, OSB ve sanayicilerine “Dijital Pazarlama” anlatıldı. Çevrimiçi düzenlenen eğitimde Şentürk, E-Ticaret, E-Ticareti etkileyen faktörler, E-Ticaretin eğilimleri, E-Lojistiğin zorlukları ve E-İhracat gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. E-Ticaret alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden örnekler verilen eğitim, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

 

OSB’LER DİJİTAL KONULARDA 10 BAŞLIKTA EĞİTİM ALDI

OSBÜK, Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında organize sanayi bölgelerinin dijitalleşmesine katkı sağlayacak “Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı” için bir protokol imzalanmıştı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın imza attığı protokolle OSB’ler ve sanayicilerine dijital alanda eğitimler Nisan ayında başlamıştı. Yoğun katılımlarla gerçekleşen eğitimler 10 hafta boyunca Endüstri 4.0 ve Temellerinden Robotik Süreç Otomasyonu’na, Nesnelerin İnternetinden Dijital Pazarlama’ya kadar toplam 10 başlıkta gerçekleştirildi.

 

Çevrimiçi yapılan eğitimlerin ismi şu şekilde:

- “Dijital Dönüşüm ve Sanayicilere/ KOBİ’lere Etkisi”

- “Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri”

- “Endüstri 4.0 ve Temelleri (Büyük Veri, Yapay Zekâ, Sanal Artırılmış Gerçeklik)”

- “Nesnelerin İnterneti (Iot)”

- “Bulut Bilişim ve 5G”

- “Robotik Süreç Otomasyonu ve Siber Güvenlik”

- Üç Boyutlu Yazıcı, Dijital İkiz ve Simülasyon, Blockchain

- “Dijital Liderlik/Dijital Kültür/Dijital İK”

- “Dijital Pazarlama (1. Bölüm)”

- “Dijital Pazarlama (2. Bölüm)”