NESNELERİN İNTERNETİ, OSB’LERE ENERJİDE KATKI SAĞLAYACAK

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Vodafone Business Türkiye ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde, OSBÜK Akademi koordinasyonunda organize sanayi bölgelerine yönelik yapılan dijital dönüşüm eğitimleri devam ediyor.

OSB’lerin teknolojik adımlarına destek olacak ve dijital alanda farkındalığının artmasına katkı sağlayacak eğitimlerin 4. haftasında, “Nesnelerin İnterneti (Iot)” anlatıldı. Eğitimde Nesnelerin İnterneti’nin OSB’lere enerji alanında tasarruf sağlamasında yardımcı olacağını vurgulayan, Yıldız Teknopark Dr. Mehtap Battal, Nesnelerin İnterneti’nin Endsütri 4.0’ın belkemiği olduğunu ve imalat sanayinde çok kullanıldığını dile getirdi. İşlerin kolaylaşması, üretim ve lojistiğin birbirine entegre olmasında Nesnelerin İnterneti’nin önemli olduğunu dile getiren Battal, Nesnelerin İnterneti ile kontrolün sağlanmasının çok daha rahat olduğunu söyleyerek, “Nesnelerin İnterneti denildiği zaman geleceğin yeni kuralının, ‘Bağlanabilen her şey bağlanacak’ diyebiliriz. Hatta bir öngörüye göre 2025 yılında 75 milyar cihaz birbirine bağlanacak” şeklinde konuştu.

Battal eğitimin devamında ise, Nesnelerin İnterneti’nin Temel prensipleri, Akıllı Fabrikalar, Nesnelerin İnterneti’nin Faydaları ve geleceği ile ilgili bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

FOTO GALERİ