KÜTÜKCÜ, VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİ BİLGİLENDİRME WEBİNARI’NA KATILDI

Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Webinarı gerçekleştirildi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Stratejik Araştırma ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitci’nin katıldığı webinarda, Verimlilik Proje Ödülleri hakkında OSB’ler, katılımcı firmaları ile reel sektör işletmelerine bilgiler verildi.

Webinarın açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen sanayicilerin rekabet güçlerini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Enerji başta olmak üzere her alanda artan maliyetlerin üreticileri zorladığını ifade eden Kütükcü, verimliliği artırmaya yönelik her çabanın çok kıymetli olduğunu kaydetti. Kütükcü, “Verimliliğin artırılmasıyla ilgili yapılacak çalışmaların ne kadar değerli olduğunu ve verimliliğimizi geliştirerek rekabetimizi ne kadar güçlendirebileceğimizi biliyoruz. Bu konuda yapılan birçok çalışmanın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın öncülük ettiği Model Fabrikalar ve Verimlilik Proje Ödülleri gibi teşvik edici, sanayicimize yol gösterici, destekleyici faaliyetlerle verimliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. Ancak verimlilik bir bilinç ve kültür işidir. Verimli çalışma kültürünü tüm çalışanlarımız ve çalışma dünyamızla içselleştirmemiz gerekiyor. Bu sadece çalışanlarımıza yükleyebileceğimiz kolay bir konu değil. Bizler işletme ve yöneticiler olarak çalışma şartlarını ve çalışma biçimlerini verimli çalışma modellerine evirmek ve verimliliği maksimum ölçüde sağlamakla görevliyiz” dedi.

Verimlilik Proje Ödülleri gibi teşvik edici çalışmaların verimlilik konusunda özendirici olduğunu da ifade eden Kütükcü, yarışmanın düzenlenmesinden dolayı başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır olmak üzere Stratejik Araştırma ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ile Genel Müdürlük çalışanlarına teşekkür etti.


VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİ İLE VERİMLİLİK BİLİNCİ ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR

Verimlilik Proje Ödülleri’ne özel sektörden kamu kurumlarına kadar çok çeşitli nitelikte başvuruların yapıldığını aktaran Stratejik Araştırma ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar da, ödüllere yoğun başvuruların yaşandığını söyledi. Verimlilik Proje Ödülleri yarışmasına OSBÜK ile TOBB’un önemli destekler verdiğini anlatan Başar, her iki kuruma da teşekkür etti. 2023 yılında yapılan Verimlilik Proje Ödülleri hakkında bilgiler veren Başar, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalar aslında verimlilik bilincinin yurt sathına yayılması yolunda önemli bir mesafe kat ettiğimizin ve belli bir farkındalığa ulaştığımızın bir göstergesidir” dedi.

Başar, konuşmasının sonunda tüm firma ile kurum kuruluşları projeye başvuru yapmaya davet etti.


“VERİMLİLİK ARTIRICI ÇALIŞMALAR SİSTEMATİK HALE GETİRİLMELİ”

Verimlilik Proje Ödülleri’nin şirketlerin verimliliklerini artırmak üzere yapacakları çalışmaları teşvik eden çok kıymetli bir teşebbüs olduğunu ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitci ise, küresel gelişmelerin Türk sanayicisini etkilediğini anlattı. Büyüksimitci, teknolojide yaşanan hızlı değişimlerin ekonomiyi oluşturan sektörlerin tüm dinamiklerinde değişimi tetiklediğini söyleyerek, “Belirsizlik ortamında önümüzü görmeye yarayacak en etkili araç verimliliğimizi sürekli artırmaktır. Malum, kaynaklarımız kıt, şirketlerimiz daha az kaynakla daha fazla üretmeye daha fazla çıktı elde etmeye alışkın. Ancak verimlilikte sürdürülebilirliği sağlamalı, verimlilik artırıcı çalışmaları sistematik hale getirmemiz gerekiyor” dedi. 

Webinar, açılış konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Demet Barlin’in Verimlilik Proje Ödülleri’nin hedef, başvuru koşulları, başvuru yöntemi, değerlendirme süreci ve ödüllerle ilgili bilgi verilmesi ile devam etti.

FOTO GALERİ