OSB’LERE YÖNELİK SIFIR ATIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

OSBÜK ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından OSB’lere yönelik Sıfır Atık eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde OSB’lerin Sıfır Atık yükümlülükleri ile Sıfır Atık konusunda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin açılışında konuşan OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, OSB’lerin Türk sanayisi ve kalkınmasına verdiği desteğin önemine vurgu yaptı. “OSB’lerimiz, ülkemizin temel taşlarından bir tanesi olduğunu hangi zor şartta olursa olsun göstermiştir. OSB’lerimiz bu başarıyı daha önce çevreyi koruyarak gösterdi. Bundan sonra da yine aynı duyarlılık ve bilinçle faaliyetlerini sürdürecekler” dedi.


SIFIR ATIK, TÜRKİYE İÇİN ÜLKE POLİTİKASI OLDU

Eğitimde Sıfır Atık’ın bir hedef olduğunu söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Uygulamaları Daire Başkanlığı Eğitim ve Farkındalık Şube Müdürü Hülya Çakır ise, dünya genelindeki Sıfır Atık uygulamalarını değerlendirdi. Türkiye için Sıfır Atık’ın ülke politikası haline geldiğini belirten Çakır, Sıfır Atık sayesinde 2017-2024 yılları arasında 498 milyon ağacın kesilmekten kurtarıldığını ve 5,9 milyon ton sera gazı salınımının engellediğini söyledi.

Sıfır Atık sisteminde organize sanayi bölgeleri ile katılımcı firmalarının bütün olarak değerlendirildiğini söyleyen Çakır konuşmasında, Sıfır Atık Mevzuatı, usul ve esaslar, uygulama kılavuzu, Sıfır Atık Sistemi’nin nasıl kurulacağı, eğitim ve farkındalık çalışmaları ile idari yaptırımlar hakkında da bilgiler verdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Uygulamaları Daire Başkanlığı Çevre Mühendisi Gülşen Taflan da Sıfır Atık Belgesi’nin 5 yıl süre ile geçerli olduğunu aktararak, Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne yapılacak bilgi girişlerini anlattı.

FOTO GALERİ