KİREÇ STABİLİZASYON YÖNTEMİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

OSBÜK ile Kireç Sanayicileri Derneği tarafından Kireç Stabilizasyon Yöntemi eğitimi düzenlendi. Eğitimde Kireç Stabilizasyonu Yöntemi ile Zayıf Zeminlerin İyileştirilmesi Uygulamaları hakkında bilgiler verildi ve OSB’lerdeki örnekler anlatıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Kireç Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Coşkun Gönültaş, kireç stabilizasyonunun altyapıda en ekonomik yöntemlerden bir tanesi olduğunu anlatarak, eğitimin düzenlenmesinden dolayı OSBÜK’e teşekkür etti.

Eğitimde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Doç Dr. Aydın Kavak ise bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Kavak, katılımcılara Kireç Stabilizasyon Yönteminin kullanım alanı, avantajları ile uygulama yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Kavak konuşmasında, “Bu çalışmayla yarma ve dolgular azalıyor. Yüksek CBR değeri ile yol dolu ve üstyapı tabaka kalınlıkları azalıyor. Çevrede oluşabilecek zararları da azaltan uygulama yerinde iyileştirmelere de imkân sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda ise katılımcıların soruları cevaplandırıldı.