OSBÜK BAŞKANI KÜTÜKCÜ: “ŞİMDİ YAPISAL REFORM ZAMANI”

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, reform vurgusu yaptı.

Sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan Kütükcü, Türkiye’nin önünde fırsat olarak duran seçimsiz bir dört yıl olduğunun altını çizerek, “Şimdi yapısal reformları hayata geçirme zamanı” dedi.

Kütükcü’nün açıklaması şu şekilde: “31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz bir seçim dönemini daha büyük bir demokratik olgunlukla tamamlayarak, dünyaya demokrasi örneği göstermiştir. Artık önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Seçimsiz bu dört yılı, bir fırsat dönemi olarak değerlendirmeliyiz. Yapacak çok işimiz, alacak çok yolumuz var. Enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürme mücadelemizi sürdürmeliyiz. Türk sanayisinin üretim gücünü artıracak yapısal reformları öncelemeliyiz. Dünyanın büyük bir dönüşümden geçtiği bu dönemde, organize sanayi bölgelerimizin yatırım ve üretim avantajlarını artıracak düzenlemeleri hızla hayata geçirmeli, sanayicilerimizin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerini destekleyecek yeni argümanlar geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgelerimizi demir ağlarla örerek, lojistik avantajlarımızı artırmalıyız. Üretimin insan kaynağı problemini çözmek için, Mesleki Eğitim Reformu hayata geçirmeliyiz. Şehirlerimizin ve sanayi bölgelerimizin deprem direncini artıracak yeni sanayi politikaları geliştirmeliyiz. Organize sanayi bölgeleri olarak, 81 ilimizde, 67 bin fabrikamız ve 2.6 milyonun üzerindeki çalışanımızla daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.”