"GELECEĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZIN OMUZLARINDA YÜKSELECEK"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinçle kutladıklarını ifade eden Kütükcü’nün açıklaması şu şekilde:

“Aziz milletimizin ebedi iradesinin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir istiklal mücadelesinin ardından kurulmuştur.  Bu yıl, bu büyük mücadelenin eseri olan Gazi Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Gazi Meclisimizin kuruluşu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu da, Atatürk’ün ve milletimizin, geleceğin teminatı olan çocuklara verdiği değeri ortaya koymakta ve geleceğimizin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmektedir. Biz OSB camiası olarak, bugünün ışığı, geleceğin teminatı olan, ülkemizi her anlamda ileriye taşıyacak çocuklarımıza inanıyor, güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anarken, Gazi Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Filistin ve Doğu Türkistan’da başta olmak üzere hiçbir suçu olmayan, masum ve tertemiz çocukları en temel haklarından dahi mahrum bırakan zalimlere karşı, dünyayı birlik olmaya davet ederken, Atatürk’ün ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ sözlerini hatırlatmak isterim.”