OSB’LERİN DİJİTAL YETKİNLİK SEVİYESİ DAHA FAZLA ARTACAK

OSBÜK, Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi’yle şirketlerin dijital yetkinlik seviyeleri ölçülecek.

OSB’lerdeki işletmelerin dijital farkındalık kazanmasını sağlaması adına OSBÜK, Vodafone Business ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından şirketlerin kendi kendilerine dijital olgunluk seviyelerini ölçümleyebilecekleri bilimsel test içeriği olan Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi hazırlandı. Altyapı, veri yönetimi, entegrasyon, dijital pazarlama, mobil uygulamalar ve siber güvenlik gibi servisleri kapsayacak analizin sonuçlarına göre şirketlere özel skorlama raporu ve geliştirilmesi gereken alanlarına özgü de çözüm önerisi sunulacak.


OSBÜK, OSB’LERE KATKI VERMEYİ SÜRDÜRECEK

Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi Lansmanı’nda konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa R. Türker, dijitalleşmenin OSBÜK’ün en önemli çalışma başlıkları arasında yer aldığının altını çizdi. Türker konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “OSBÜK olarak amacımız, Türkiye’deki sanayi bölgelerine destek vermek. Bugüne kadar sanayicilerimizin yanında olmak adına birçok projeye imza attık. Bu projeler arasında en önemlilerinden biri de Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi. Dünyayla rekabet edebilmek için pek kıstasa dikkat etmek gerekiyor. Fark oluşturabilmek için de dijitalleşme çok kritik. Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizle OSB ve şirketlerin dijital yetkinliklerini geliştireceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu iş birliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum.”


“SUNACAĞIMIZ ÖZEL ÇÖZÜMLERLE ŞİRKET SKORLARINI YUKARI TAŞIYACAĞIZ”

Dijitalleşme çağında işletmelerin, yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adapte edebilmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu da, “Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi adını verdiğimiz testimizin içerisinde 6 farklı grupta sorular yer alırken, KOBİ segmenti ağırlıklı olmak üzere işletmelerimiz, dijital olgunluk seviyelerini öğrenerek gelişim göstermesi gereken alanlarının röntgenini çekebilecek. Böylece şirketler hangi alanlarda ilerlemesi gerekiyorsa, Vodafone Business’ın teknoloji adaptasyonu ve inovatif çözümleriyle bu alanlarda fark oluşturabilecekler. Test sonunda ise işletmelerimiz dijital olgunluk skorları ve o skoru nasıl geliştirebileceklerine dair önerilerin yer alacağı rapor görecek” dedi.


“DİJİTAL GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜNECEK”

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi, sanayi kuruluşlarımızın, dijital teknolojilerle rekabet avantajını sürdürülebilir kılmak ve pazar liderliğini sağlamlaştırmak için stratejik önem arz eden çok değerli bir proje. Bu bilimsel analizin derinlemesine yetkinlik haritalama, sektörel zorluklara proaktif yanıtlar geliştirmek ve değişim yönetimini etkinleştirmek adına kritik bir araç olduğunu belirtebilirim. Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi gerçekleştiren şirketler kendilerine sunulmuş yol haritasıyla, teknolojik olgunluk düzeylerini değerlendirerek dijital geleceğe sağlam adımlarla ve çok daha güçlü yürüyecek.”

FOTO GALERİ