KAZAKİSTAN HEYETİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ’NDEN OSBÜK’E ZİYARET

Kazakistan’ın kamu ve yerel yönetim temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkililerinden oluşan heyet, OSBÜK’ü ziyaret etti. OSBÜK Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan ile bir araya gelen heyete, OSB’ler hakkında bilgiler verilirken, OSBÜK’ün de yürüttüğü çalışmalar anlatıldı.

Ziyarette konuşan OSBÜK Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, OSB’lerin sanayi üretiminin yanında yatırımcısına pek çok hizmet sunduğunu kaydetti. Çağlayan, “Bugün sayıları 402’ye ulaşan OSB’lerimizdeki 67 binden fazla fabrikada, 2,6 milyon insanımıza doğrudan istihdam sağlıyoruz. Sanayiciler olarak üretiyoruz, ihracat yapıyoruz ve bölgesel gelişime destek oluyoruz. Teknoloji geliştirme bölgeleri, mesleki ve teknik eğitim, alt ve üstyapı uygulamaları, dış ticarete yönelik projeler ve atık su arıtma tesislerimiz yatırımcılarımıza verdiğimiz hizmetlerin sadece birkaçı. OSB’lerimizdeki yatırımcılarımız bu hizmetler sayesinde gücünü daha kaliteli üretime, daha fazla ihracata ve daha fazla yatırıma ayırmaktadır” dedi.

Organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisinin lokomotifi olduğunu aktaran Çağlayan, Türkiye’nin ihracatına OSB’lerin de önemli katkılar sağladığını belirterek, Kazakistan heyeti ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yöneticilerine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.


KAZAKİSTAN HEYETİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ’NDEN OSBÜK’E TEŞEKKÜR

Ziyarette bir selamlama konuşması yapan Kazakistan Heyeti Başkanı ve Kamu Yönetimi Akademisi Almatı Şube Müdürü Aigerim Abilova ise, misafirperverlik için OSBÜK ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne teşekkür etti. Türkiye’nin güçlü bir ekonomi modeline sahip olduğunu belirten Abilova, kamu ile yerel yönetimlerin ülkeyi tanımak ve üretimdeki tecrübelerinden yararlanmak istediğini vurguladı.

Ev sahipliği dolayısıyla OSBÜK’e teşekkür eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Birim Müdürü Dr. Mevlüt Bulut da, OSB’lerin Türkiye’de başarılı bir proje olduğunu anlattı. Kazakistan ile insan kaynakları konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bulut, insan kaynakları ile ilgili projelerin Türk devletlerini kapsayacak şekilde, daha kurumsal, etkin ve ileriye yönelik şekilde yürüteceklerini söyledi.

Ziyarette, konuşmaların ardından OSBÜK Bilişim ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Atilla Yardımcı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda organize sanayi bölgelerini anlatan Yardımcı, OSBÜK’ün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

OSBÜK’teki ziyaret, heyet üyelerinin sorularının cevaplandırılması ile sona ererken, heyet ayrıca Mete Çağlayan’ın başkanlığında ASO 2 ve 3 OSB’yi de ziyaret etti.


FOTO GALERİ