“YENİ YATIRIMLAR İÇİN YENİ SANAYİ ALANLARI ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.3 büyüyen Türkiye’nin büyüme sürecinin devam etmesinin önemli olduğunu ifade eden Kütükcü, “Kalıcı ve sürdürebilir büyüme için, yatırımların ve ihracatın sanayiye katkısını artırmak, ayrıca yeni yatırımlar için yeni sanayi alanları üretmek zorundayız” dedi. 

Kütükcü, “Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.3 büyüdü. Sanayimiz ise, aynı dönemde yüzde 7.4 büyüme kaydetti. Büyümeye hane halkı tüketimi 11.6 puan, net ihracat 3.5 puan, yatırımlar 0.3 puan katkı verdi. Ekonomideki tüm zorluklara, artan maliyetlere ve küresel sıkıntılara rağmen net ihracatın ve yatırımların büyümeye katkısının pozitif tarafta olması çok önemli. Ancak kalıcı ve sürdürülebilir bir büyüme rotası için, yatırımların ve ihracatın büyümeye katkısını daha fazla artırmalıyız. Yatırımların büyümeye katkısının artması için ise, bir yandan mevcut yatırımları desteklerken aynı zamanda yatırım ortamını iyileştirmek ve yeni yatırımlar için yeni sanayi alanları üretmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Açıklamasında Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinin aralıksız ve etkin bir şekilde devam etmesi gerektiğine de dikkat çeken Kütükcü, organize sanayi bölgeleri olarak Türkiye’nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümesine katkı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

FOTO GALERİ