OSBÜK, SANAYİ KOMİSYONU İLE İSPANYA’DA

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Komisyon Üyeleri ile Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İspanya’ya gitti.

Ziyaretlerde ilk olarak Barselona Ticaret Odasında bir görüşme gerçekleştirilirken, Oda Başkanı Monica Roca i Aparici Barselona’daki Sanayi Bölgeleri Birliğinin çalışmalarını anlattı. Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bilgiler veren OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise, OSB’lerin yarım asrı aşan tecrübesiyle Cumhuriyet tarihinin en başarılı projelerinden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Kütükcü ayrıca Cumhuriyetin 100. yılında, OSB’leri dünyada bir Türk markası haline getirmek için aralıksız çalıştıklarını vurguladı.

Heyet görüşme sonrası Türkiye’nin Barselona Başkonsolosu Selen Evcit ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, Türkiye-İspanya arasındaki ticari iş birlikleri ve yatırım fırsatları gibi konular istişare edildi.

Yıllık yaklaşık 4 milyon TEU konteyner hacmine sahip Avrupa’nın 9. en büyük limanı olan Barcelona Limanının da arasında bulunduğu farklı yerlerde incelemelerde bulunan ve İspanya’da görüşmelere devam edecek OSBÜK ve TBMM Sanayi Komisyonu heyeti, Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası ve Madrid Büyükelçisi ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirecek.

FOTO GALERİ