OSBÜK XIV. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI - OSBÜK - OSBÜK

OSBÜK XIV. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

06-06-2016

Üretimin lokomotifi Organize Sanayi Bölgelerini tek çatı altında toplayan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK)’nun ondördüncü Olağan Genel Kurulu 4 Haziran 2016 Cumartesi günü yapıldı. Sanayi yönetiminin önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşen Genel Kurul’da Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumuna ve gelecekteki seyrine yönelik değerlendirmeler de masaya yatırıldı. Ankara Sanayi Odası 1. OSB Bölge Başkanlığı toplantı salonunda, 298 OSB’nin genel kurul temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’yü temsilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali ÇELİK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk Bey de teşrif ettiler.

OSBÜK Genel Kurulu’nda katılımcılara hitap eden OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Almanya Parlamentosu katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur. Bu yanlış karar biran önce düzeltilmelidir” dedi.

Olağan Genel Kurul, yoklama ve açılışın ardından Savaş M. Özaydemir’in başkanlığında Fatih İncir, Ali Mutlu İnceoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Turgut Bıyıklı’nın katılımıyla divan oluşturuldu.

Nakıboğlu, OSB’lerin sorunlarına ve taleplerine çözüm olacaklarını söyledi. “Değerli ve nitelikli kadrolarımızla sizlerle birlikte daha da büyüyen daha da gelişen, sözü her alanda dinlenen daha da güçlü bir OSBÜK olma noktasında emek ve çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni seçilen Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet’i ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü tebrik eden Nakıboğlu, önceki Bakan Fikri Işık’a da yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

SOYKIRIM KARARINI KINIYORUZ

Tarih bilimiyle ilgili kararı parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir mesele olduğunu ifade eden Başkan Nakıboğlu, “Almanya Parlamentosu katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur. Bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Almanya Parlamentosu’nun çarpıtılmış ve mesnetsiz bir takım iddiaları soykırım olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu’nun, Türkiye’nin tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadan böyle bir karar almalarını şiddetle kınıyoruz. Alman yargı makamlarının bu yanlış kararı düzelteceğini umuyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

OSB’LER ÜRETİYOR TÜRKİYE BÜYÜYOR

OSB ruhu ve bilincinin yerleşmesi, gelişmesi ve sanayicilerin sorunlarına çözüm yollarının bulunması yönündeki çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Nakıboğlu, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en başarılı sosyo-ekonomik projelerinden birisi olarak nitelendirilen OSB’lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 750 binden fazla istihdam sağlanmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Bu sebeple gururla diyoruz ki OSB’ler üretiyor, Türkiye büyüyor.”

İHRACAT RAKAMLARI SEVİNDİRİCİ

Mayıs ayı ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu ve 2016 yılının geri kalan kısmı için de ümit verdiğini söyleyen OSBÜK Başkanı Nakıboğlu “Ekonomimiz günden güne iyiye gidiyor. ihracatımız mayıs ayında yükselişe geçti. Geçen yıl sonunda ihracattaki gerilemenin sebebi avro-dolar paritesidir. 2016’nın ilk aylarında da avro-dolar paritesinin etkisi kendini bir miktar hissettirmeye devam etti. Ocak-Mayıs 2016 döneminde, dolar bazında yüzde 6,5 oranında bir gerileme olsa da kilogram bazında Türkiye ihracatının yüzde 5,3 oranında arttığını görüyoruz. O yüzden mayıs ayı ihracat rakamları sevindirici. Önümüzdeki dönemlerde bunun artmasını umut ediyoruz. Bizler de sanayiciler olarak yatırımlarımıza hız vermeden devam ediyoruz.”

MEMLEKETİMİZİN GELİŞMESİNDE SİZLERİN İZİNİ GÖRÜYORUZ

OSBÜK 14. Olağan Genel Kuruluna katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik son on dört yıldır OSB’ler ile ilgili yapılan çalışmalar ve yapılacaklar konusunda bilgiler verdi. Bakanlığın bugüne kadar OSB’lere 3,6 milyon dolar kredi kullandırdığına da değinen Çelik 2023 yılı hedefine ulaşmak için 70 OSB ile bir milyon çalışanın daha istihdam edileceğini belirtirken, OSB’lerdeki üreticiler ile birlikte gelişmenin olduğunu ve memleketin gelişmesinde sanayicinin izinin olduğunu söyledi.

OSBÜK Olağan Genel Kurulunda, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu 2015 yılı raporları, 2015 yıl sonu itibariyle Bilanço ve Gelir-Gider Tabloları ile Yönetim Kurulu’nun ve Denetim Kurulu’nun ibrası ve gündem maddeleri görüşüldü.